موسس رستوران لذیذ


academyhaft 6 اسفند 1396 دقیقه مطالعه
iOS 14

دسترسی سریع به عناوین

زاهد کاظم

تاریخ تولد: ۱ ژانویه ۱۹۵۴

وضعیت تأهل: مطلقه با یک فرزند

بالاترین سطح تحصیلات: دانشگاه (دوره ناتمام)

مدارج تحصیلی: سه دیپلم پیشرفته

علایق: گوش دادن به موسیقی، انجام امور جاری.

فلسفه شخصی: «بخواهید که پیروز شوید.»

وقتی زاهد کاظم تصمیم گرفت شغل خود در بانکی که شانزده سال بود در آن کار می کرد را رها کند، به این فکر افتاد که از پولی که بابت پاداش خاتمه خدمت گرفته بود برای افتتاح یک رستوران استفاده کند. متأسفانه او در بانک بی سی سی آی کار می کرد و ده روز قبل از اینکه آنجا را ترک کند بانک منحل شد. این پاداش پایان دوران خدمت و تمام پس انداز او بود. جالب بود که وقتی کاظم در این بانک کار می کرد، در وهله نخست در فکر افتتاح یک رستوران بود. او به عنوان سرپرست نیروهای انسانی بانک اغلب اوقات افراد را برای صرف ناهار بیرون می برد و خیلی زود فهمید که تعداد رستوران های هندی ممتاز که بتوان از میان آنها یکی را انتخاب کرد، خیلی کم است. او که در پاکستان به دنیا آمده و بزرگ شده و در ده سالگی همراه با خانواده اش به بریتانیا آمده بود، با زیرکی به این خلاءای  پی برد و فکر کرد که شاید جایی خالی برای نوع جدیدی از رستوران هندی ها در بریتانیا وجود داشته باشد.

در سی وهفت سالگی در حالی که عمری را در بانکداری گذرانده بود و هیج پولی نداشت، معلوم بود که نمی تواند داوطلب خوبی برای کارآفرینی باشد. اما پس از ورشکستگی بانک بی سی سی آی با خود فکر کرد که اگر بخواهد طرح خود را عملی سازد یا باید همین حالا اقدام کند یا هرگز.

او با کمک خانواده اش توانست سرمایه اولیه ای معادل 100 هزار پوند بدست آورد و او در عوض سهمی از شرکت را به آنها بدهد.

کاظم نخستین رستوران کافه لذیذ خود را در سال ۱۹۹۲ در کنسینگتون جنوبی در لندن باز کرد. البته این بهترین موقعیت زمانی نبود، زیرا بریتانیا در میانه یک رکود اقتصادی بود. کاظم مصمم بود کاری متفاوت از سایر رستوران های هندی انجام دهد، لذا طراحی را استخدام کرد و از او خواست تا جلوه ساده ای به رستورانش بدهد به گونه ای که به خودی خود هیج نشانی از نوع غذاهای سرو شده در آن نداشته باشد. متأسفانه، نگرش جاه طلبانه او در ابتدا نتیجه معکوس داد.

نقطه تحول وقتی بود که کافه لذیذ شروع کرد به جلب توجه کارشناسان و منتقدان امور تغذیه. یکی از اولین بررسی ها، این رستوران را دورنمایی از آینده خواند و به زودی جوایزی برای آشپزی به آنها داده شد.

کاظم اکنون سه رستوران کافه لذیذ دیگر در لندن و بیرمنگام باز کرده و در سال 2004 گردش مالی آن حداقل ۴ میلیون پوند بود. درست از همان ابتدا او میدانست که می خواهد مارک کافه لذیذ را خلق نماید تا بتواند در سایر نواحی نیز از آن استفاده کند. به همین علت، در سال ۲۰۰۱ رستوران فست فودی به نام لذیذ اکسپرس را باز کرد تا به سرو غذا هنگام مسابقات ورزشی بپردازد. او همچنین امیدوار است روزی بتواند طیفی از غذاها را ابداع کند که قابل فروش در سوپرمارکت ها باشند.

مقاله مرتبط:
چگونه موفق شدم
منبع: چگونه موفق شدم نوشته راشل بریج
برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*